20150317-259

Sandra van Kampen

Het begon met een cursus wereldvoedselproblematiek in Wageningen, waar ik in de jaren tachtig studeerde. Het was de tijd van de outspan sinaasappels, van de schandalen rond koffie en ananas. Er ging letterlijk een wereld voor mij open. Maar het duurde ook nog even voordat ik hier mijn draai had gevonden. In de tussentijd deed ik waardevolle ervaring op als budgetconsulent, als tekstschrijver, als communicatieadviseur en als campagneleider bij het rijk en bij de Universiteit Utrecht.  

Vijftien jaar lang heb ik een prominente rol vervuld bij grote maatschappelijke organisaties op het gebied van duurzaamheid. Ik was adjunct-directeur bij Urgenda (2008 – 2014) en initiator van vele succesvolle initiatieven als de Dag van de Duurzaamheid, de Urgenda regiotouren, de Peulenparade en NieuwVers. Bij Stichting Natuur & Milieu (2001 – 2008) was ik o.a. manager van Economie Light, een groot samenwerkingsprogramma met koploperbedrijven en projectleider van de stiltecampagne.

Mijn overtuiging is dat verandering niet van bovenaf opgelegd kan worden, maar ontstaat als mensen vanuit hun hart een omslag maken. Een sterke, vernieuwende voedselbeweging is waar ik mijn inspiratie uit haal. Als ondernemer ontwikkel ik instrumenten die professionals helpen een rol te spelen in die transitie. Ik schrijf erover via mijn blogs, maar werk ook aan een boek over de voedseltransitie. Ik organiseer en presenteer leergangen, workshops en VOER-cafés. Mijn grote netwerk onder vele vernieuwende ondernemers, producenten, consumentencollectieven, culinair journalisten, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en overheden is het goud dat ik bewaak.

Contact

Nieuwsgierig naar wat De schaal van Kampen kan betekenen? Mijn ervaring is dat geslaagde samenwerkingen gebaseerd zijn op wederkerigheid en een gedeelde ambitie. Neem contact op!

De schaal van Kampen
Annie Romein-Verschoorpad 3
4103 VE Culemborg

telefoon 06 47 096 720
sandra@deschaalvankampen.nl

 

IMG_1684
De schaal heeft een verhaal

De Schaal van Kampen serveert. Initiatieven die het verschil kunnen maken in de omslag naar gezond en duurzaam voedsel. Gekke ideeën en serieuze kost. Ik schrijf erover, zoek naar waar de doorbraken zitten, laat ze zien en presenteer ze op een blaadje in bijvoorbeeld de masterclass voedseltransitie, in vernieuwende workshops of het VOER-café.

Er is ook een echte schaal. Een witte, met een grote bloem in het midden. De blaadjes van die bloem zie ik als de diverse deelnemers in de vernieuwende voedselbeweging. Boeren. Koks. Producenten. Overheden. Scholen. Wetenschappers. Voedselcollectieven. Consumenten. In het hart komen ze bij elkaar. Dat is ook waar vanuit ik zelf opereer.