Masterclass voedseltransitie 2017

Vind jij ook dat ons voedselsysteem op de schop moet? En wil je weten hoe je jouw rol als professional in die transitie kunt versterken? Dan is de zesdaagse masterclass voedseltransitie echt iets voor jou! Op 31 oktober 2017 gaat de nieuwe editie van start. Die is helaas al volgeboekt. Voor meer informatie of om je belangstelling kenbaar te maken voor de volgende editie (voorjaar 2018) klik hier.

Een voedselsysteem met een positieve impact op mensen, aarde, dier en economie. Dat is de omslag die we met elkaar moeten maken. Dit betekent een radicaal andere manier van produceren én anders eten. Gezonder, plantaardiger, verser en onbewerkter, handel in veel kortere ketens, productie binnen regionale kringlopen, met een eerlijke prijs voor de boer. Om maar enkele elementen van zo’n transitie te noemen. In de praktijk blijkt veranderen lastig. We zitten vast in oude structuren en denkpatronen, in gevestigde belangen. Vernieuwers komen met waardevolle innovaties, maar hebben moeite in de markt een gelijk speelveld te veroveren. Zo’n 15-20% van de consumenten wil best andere keuzes maken, maar weet onvoldoende welke alternatieven voor handen zijn. Hoe kan het wel? Bijvoorbeeld door vernieuwing de ruimte te geven en knelpunten op te lossen.

Transitiedenken
In deze meerdaagse masterclass nemen we je mee in het transitiedenken. Je maakt kennis met de IMG_3146belangrijkste problemen in ons voedselsysteem, leert hoe veranderingen werken en hoe jij daar vanuit jouw eigen praktijk aan bij kunt dragen. De leergang is speciaal bedoeld voor beleidsambtenaren bij rijk, provincie, gemeenten, docenten en lectoren uit het groene onderwijs, maatschappelijke organisaties, financiële instellingen, adviseurs, ondernemers en andere initiatiefnemers. In zes afwisselende lesdagen maak je kennis met de basisbeginselen van de transitiewetenschap, leer je meer over jouw rol in de transitie en krijg je handvatten en begeleiding bij het werken aan je eigen casus. Je bezoekt verschillende agrarische bedrijven, krijgt les van inspirerende wetenschappers en ondernemers. Steeds bekijken we aan de hand van het verhaal van een koplopende ondernemer en een dwarse wetenschapper, hoe de transitie in bijvoorbeeld veehouderij of tuinbouw zou kunnen verlopen. Of hoe je de consument verleidt tot meer plantaardig eten. Hoe ziet een echt gezond voedselsysteem er eigenlijk uit? Welke rol spelen overheden, banken, consumenten en supermarkten? Maaltijden van topkoks completeren het geheel. De masterclass voedseltransitie zorgt voor een forse uitbreiding van je netwerk. Je volgt een intensief en inspirerend traject met andere professionals in de voedseltransitie.

Organisatie
De masterclass voedseltransitie is een initiatief van Sandra van Kampen. Ik organiseer de masterclass voedseltransitie in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Transition Academy) en met HAS Hogeschool Kennistransfer . De nieuwe editie van de masterclass gaat op 31 oktober 2017 van start. Kosten bedragen 2450 euro exclusief btw, inclusief gastlessen, eten en tussentijdse feedback op je eigen transitiecasus.

Interesse in deelname aan de masterclass voedseltransitie of behoefte aan een traject op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met me op: 06-47096720 of sandra@deschaalvankampen.nl

Deel dit artikel opTweet about this on TwitterShare on Facebook
IMG_3318
De masterclass voedseltransitie is voor mij de uitvinding van de eeuw. Alles komt erin samen.