20150317-259

Sandra van Kampen

Het begon met een cursus wereldvoedselproblematiek in Wageningen, waar ik in de jaren tachtig studeerde. Het was de tijd van de outspan sinaasappels, van de schandalen rond koffie en ananas. Er ging letterlijk een wereld voor mij open. Maar het duurde ook nog even voordat ik hier mijn draai had gevonden. In de tussentijd deed ik waardevolle ervaring op als budgetconsulent, als tekstschrijver, als communicatieadviseur en als campagneleider bij het rijk en bij de Universiteit Utrecht.  

Vijftien jaar lang heb ik een prominente rol vervuld bij grote maatschappelijke organisaties op het gebied van duurzaamheid. Ik was adjunct-directeur bij Urgenda (2008 – 2014) en initiator van vele succesvolle initiatieven als de Dag van de Duurzaamheid, de Urgenda regiotouren, de Peulenparade en NieuwVers. Bij Stichting Natuur & Milieu (2001 – 2008) was ik o.a. manager van Economie Light, een groot samenwerkingsprogramma met koploperbedrijven en projectleider van de Stiltecampagne.

Mijn overtuiging is dat verandering niet van bovenaf opgelegd kan worden, maar ontstaat als mensen vanuit hun hart een omslag maken. Als ondernemer ontwikkel ik instrumenten die professionals helpen een rol te spelen in die transitie, neem ik zelf initiatieven of treed ik op als kwartiermaker. Mijn grote netwerk onder vele vernieuwende ondernemers, producenten, consumentencollectieven,  journalisten, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en overheden is daarbij behulpzaam.

Contact

Nieuwsgierig naar wat De schaal van Kampen kan betekenen? Mijn ervaring is dat geslaagde samenwerkingen gebaseerd zijn op wederkerigheid en een gedeelde ambitie. Neem contact op!

De schaal van Kampen
Arthur Koolkwartier 5
6711 VH Ede

telefoon 06 47 096 720

BTW-id: NL001901671B05
sandra@deschaalvankampen.nl

 

IMG_1684
De schaal heeft een verhaal

Er is een echte schaal. Een witte, met een grote bloem in het midden. De blaadjes van de bloem zie ik als de diverse deelnemers in de vernieuwende duurzaamheidsbeweging. In het hart komen ze bij elkaar. Dat is ook waar ik zelf opereer. ‘De schaal van Kampen’ staat ook voor de schaal van vernieuwende initiatieven waar ik zelf het meeste affiniteit mee heb: radicaal en uit de aard der zaak in eerste instantie vaak kleinschalig. Ik ben op zoek naar échte vernieuwing. Grote bedrijven en organisaties die willen verduurzamen, vinden genoeg adviseurs om hen daarbij te helpen. Ik ben het meest op mijn plaats bij vernieuwing van onderop, echte systeemverandering.