Dutch Cuisine Horeca-opleiding van start

Op dinsdag 5 september gaat de eerste Dutch Cuisine koksopleiding niveau 4 van start, te volgen in Den Bosch en Sneek. Drie jaar geleden organiseerde ik met Albert Kooy en Peter Klosse de allereerste kennismaking van docenten aan het horeca-onderwijs met de principes van Dutch Cuisine. We maakten  er dit filmpje over:

Opleidingen op niveau 2 en 3 waren er al langer, met een niveau 4 opleiding is een kok bevoegd tot leiding geven aan de keuken.

Misset Horeca schreef het volgende bericht:

“Met deze unieke opleiding willen wij de zelfbewuste kritische kok van de toekomst motiveren om mee te denken en te werken aan de horeca en keuken van de toekomst en actuele voedingsthema’s zoals transparantie, voedselzekerheid, duurzame productie, gezondheid en consumptie”, aldus Twan Musters, opleidingsverantwoordelijke kok niveau 2,3 en 4 van het Koning Willem I College. De bijeenkomst vindt plaats bij Koppert Cress in Monster.

Het Koning Willem I College en ROC Friese Poort hebben de opleiding gezamenlijk ontwikkeld in samenwerking met SVH Meesterkok Albert Kooy. De opleiding is zowel in Den Bosch als in Sneek te volgen. In de opleiding staan de vijf principes van Dutch Cuisine van SVH Meesterkok Albert Kooy centraal. Deze Dutch Cuisine filosofie is 100% duurzaam en toekomstgericht met winst voor iedereen: producent, consument en de aarde. Studenten doen tijdens de opleiding werkervaring op in restaurants en deels ook bij cateringbedrijven. Zo krijgen deze koks van de toekomst ook een breder toekomstperspectief.

Trots op samenwerking
Vertegenwoordigers van de beide horecaopleidingen zijn er trots op dat ze deze opleiding gezamenlijk hebben ontwikkeld. Gerard Voskuilen, coördinator leerbedrijf en praktijkdocent ROC Friese Poort: ‘Deze opleiding is een meerwaarde voor onze studenten. Ze worden breder inzetbaar en we spelen in op de toenemende behoefte aan anders werkende kok’. Zowel het Koning Willem I College als ROC Friese Poort bieden al niveau 2 en niveau 3 koksopleidingen gebaseerd op Dutch Cuisine aan.

Deel dit artikel opTweet about this on TwitterShare on Facebook
dutch-cuisine-272x179