SDG speldje van Transitiecoalitie Voedsel

Op donderdag 8 september kreeg ik van Willem Lageweg, directeur en kwartiermaker van de Transitiecoalitie Voedsel, een speldje uitgereikt van de Sustainable Development Goals. Met dit gebaar bedankte Willem mij voor mijn rol als ‘founding mother’ van de Transitiecoalitie. In 2016 en 2017 was ik namelijk bezig een zogenaamd ‘Platform Voedseltransitie’ op te tuigen, met steun van het programma Duurzaam Door van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ik vond het belangrijk allerlei koploperinitiatieven samen te brengen om de transitie naar een duurzaam voedselsysteem te versnellen. Min of meer tegelijkertijd ontstond vanuit Natascha Kooiman, Jan Paul van Soest en Willem Lageweg het initiatief voor de Transitiecoalitie Voedsel, met een zelfde doel. We bundelden de krachten, ik schonk hen de stichting die ik eind 2016 had opgericht en nam zelf gedurende twee jaar plaats in het bestuur. Inmiddels groeide de Transitiecoalitie uit tot een niet te missen groep van bedrijven, wetenschappers en overheden die samen staan voor een eerlijker en beter voedselsysteem. Het bij elkaar brengen van diverse partijen, het lobbyen in Den Haag en bij andere overheden én het doen van concrete projecten om de transitie te versnellen, staan centraal. Ik ben er trots op aan de wieg te hebben gestaan van deze groeiende beweging (nu meer dan 250 leden) en uiteraard wens ik hen alle succes toe in de komende tijd.

Fotocredist: Marissa Heeneman, Studio Sunny Side Up

Deel dit artikel opTweet about this on TwitterShare on Facebook
2022-09-08TcV-Inspiratiedag-42