VOER-toer journaal

Hoe is het om deel uit te maken van een food-community? Welke betekent het voor jou als consument dat je ineens al die producten kent? En wordt het niet een beetje druk aan tafel?

Youetta Visser (De Y-factor) neemt als een moderne Martine Bijl al deze kwesties met je door in de tweede aflevering van het VOER-toer journaal. Luchtige satire. Een goed tegenwicht naast al die zware kost als de toekomst van ons voedselsysteem.

Wat is VOER?

Om zicht te krijgen op doorbraken in de voedseltransitie, toeren Youetta Visser en Sandra van Kampen deze zomer door Nederland. Ze vragen boeren, ondernemers, koks, wetenschappers en ambtenaren het hemd van het lijf. Waar stokt de transitie? Werkt opschaling van kleine initiatieven? Hoe kan het wel? Welke rol zou de overheid, het onderwijs, banken of de supermarkt moeten spelen om de transitie te versnellen? Elke toer-week verschijnt een journaal.

Eind van dit jaar resulteren deze interviews in een handzaam en inspirerend boek over de voedseltransitie. Ook staan er op 20 oktober en 8 december twee VOER-cafe’s op de planning.

Deel dit artikel opTweet about this on TwitterShare on Facebook
IMG_5066