Zeepkistborrel op 22 juni

Zin in de zomer? Maar ook behoefte weer eens even bij te praten, inspiratie op te doen, oude en nieuwe contacten met vernieuwers in de voedselbeweging aan te halen? Kom dan op woensdag 22 vanaf 16 uur naar de zeepkistborrel bij Ons Eten Pop-up Cafe op de locatie FabCity in Amsterdam vanaf 16 uur.

DuurzaamDoor/KED Voedsel, De schaal van Kampen en Walnut FHM oftewel Marianne Karstens, Margrethe Bongers, Rene Bruijns en Sandra van Kampen lijkt het leuk om weer eens bij te praten met initiatiefnemers voor gezond en duurzaam voedsel.

Tijdens de borrel zullen wij op de Zeepkist meer vertellen over waar wij zelf mee bezig zijn geweest, zoals Smaaklessen, Dutch Cuisine in het Onderwijs, de oprichting van het Platform Voedseltransitie, een kennisknooppunt Stadslandbouw, versnelling van de eiwittransitie, de masterclass voedseltransitie, workshops korte ketens etc. etc. En uiteraard ben jij ook van harte welkom om op de ‘Zeepkist’ jouw project of initiatief te pitchen! Ben je nog niet bij FabCity geweest, dit is de laatste week dat het kan. Aanmelden is niet nodig, ook mensen uit jouw eigen voedselnetwerk zijn van harte welkom.

Over de locatie:
FabCity is een tijdelijke, gratis toegankelijke campus op de Kop van Java-eiland in het oostelijk havengebied van Amsterdam en bestaat uit zo’n vijftig innovatieve paviljoens, installaties en prototypes. Meer dan vierhonderd jonge studenten, professionals, kunstenaars en creatieven ontwikkelen de plek tot een duurzaam stedelijk gebied, waar ze werken, creëren, onderzoeken en hun oplossingen voor stedelijke vraagstukken presenteren. De deelnemers komen van verschillende onderwijsachtergronden, zoals kunstacademies, (technische) universiteiten en het beroepsonderwijs.

We ontmoeten elkaar in het Fabcafe, gelegen in een glazen kas gelijk rechts bij binnenkomst op het festivalterrein. In de Ons Eten Pop-up, onder leiding van Marianne Karstens en Tanja den Broeder, geven 30 ROC studenten en twee professionele chefs invulling aan een korte-keten-restaurant, waarin ruimte en aandacht is voor een maal met een verhaal rechtstreeks van de boer of zo transparant mogelijk van de bron.

Voor wie:
Voor iedereen die vanuit het bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs, een maatschappelijke organisatie, de overheid of als burger met voedselvernieuwing en –verduurzaming bezig is.

Get Connected – Get Inspired, tot dan!

 

Deel dit artikel opTweet about this on TwitterShare on Facebook
IMG_3865
Ben je nog niet bij FabCity geweest? Dit is de laatste week dat het kan.